Genomineerden bekend Innovation Award 2012

Op 7 november vindt het vierde Pioneering Jaarevenement weer plaats in de Grolsch Veste  te Enschede. Vast onderdeel hierbij is de Innovation Award. Het thema is dit jaar "Vernieuwend ondernemen in de bouw". In de afgelopen maanden hebben zes bedrijven zich als kandidaat aangemeld. Deze bedrijven hebben zich op 2 oktober 2012 gepresenteerd voor de jury van de Innovation Award.

De mate van vernieuwend ondernemerschap was verrassend hoog. Bij de een lag de nadruk op vernieuwing van de bedrijfsprocessen, en bij de ander lag deze meer op vernieuwing van het product of concept of een integratie van beide. 

Beoordelingscriteria :

  • Continuïteit van  procesverbetering  in de organisatie
  • Ontwikkeling van productinnovatie
  • Ontwikkeling van nieuwe technologieën
  • Bereidheid om risico’s te nemen
  • Samenwerking binnen de bouwkolom
  • Borgen van kennis en innovatiekracht

De vakjury van de Pioneering Innovation Award bestond uit de heer J. Scholten - Innovatiemanager bij Syntens, de heer G. Smit - voorzitter van de Koninklijk HIBI, de heer H. Spenkelink - voormalig alg.directeur Dura Vermeer BV en voorzitter I.K.T., mevrouw  C van Willigen, directeur Oost NV, A. Doree – hoogleraar Universiteit Twente. De jury heeft zich laten adviseren door studenten van de Universiteit Twente en Saxion.

De beoordeling van de bedrijven lag dicht bij elkaar. Na de bespreking van de jury heeft een stemming plaats gevonden. De genomineerden met de hoogste punten (in willekeurige volgorde) zijn: 

  • Gebroeders van der Geest

  • Raab Karcher

  • Van Dijk Bouw

Bij Gebr. Van der Geest is duurzaamheid een belangrijke kernwaarde in haar bedrijfsfilosofie. Gebr. Van der Geest zijn genomineerd omdat zij continue werken aan duurzame samenwerking zoals bij het uitvoeren van resultaatgericht onderhoud en samenwerking binnen de keten. Daarnaast zijn zij actief in het verduurzamen van hun eigen arbeidsproces en is zij actief bij het doorontwikkelen van duurzame verf zoals lijnolieverf.

Raab Karcher is genomineerd omdat zij zeer actief zijn in het aanbieden van duurzame bouwmaterialen door het opzetten van Greenworks. Hiervoor hebben zij samenwerking gezocht met GPR gebouw, Greencalc en Breeam. Raab Karcher draagt actief haar kennis over duurzaamheid uit en start over een maand met de Greenworks Academy.

Van Dijk Bouw is als vernieuwend ondernemer genomineerd omdat zij actief bezig zijn met innovatieve projecten en innovaties zowel bottem up als top down stimuleert. Zo wordt jaarlijks de Van Dijk Innovatie Award uitgereikt aan de meest zinvolle innovatie op de werkvloer. Een opmerkelijke vernieuwing is de start van Passend Wonen waarbij gebouwdelen in de fabriek compleet in elkaar gezet worden, maar achteraf ook weer te ontkoppelen zijn.

Op 7 november vindt de presentatie van de 3 genomineerde bedrijven plaats. In tegenstelling tot andere jaren wordt de uiteindelijke winnaar niet door de vakjury, maar door de deelnemers van het jaarevent gekozen. Wilt u ook hierbij aanwezig zijn? Geef u dan nu op door u in te schrijven. Klik hier


Terug

03-10-2012

bijeenkomst 9 maart 2017

bijeenkomst

09 Maart 2017

Beste leden,

Het programma staat op de site.

Mag ik jullie verzoeken, voor wie dat nog niet gedaan heeft, zich aan te melden.

Met vriendelijke groet,

Het Bestuur

Jan Rödel, Toine Gervink en Marcel Bosch

meer informatie

Leden login

 

Eurosped B.V.

J.J.T Rødel
Oldenzaal

meer informatie

Ontwikkeling website

deze website is gemaakt door:

Hardworks App en Website ontwikkeling

Meer informatie

Zoeken
Sitemap
Disclaimer
Interessante links

De Plus van Twente

Oldenzaalsestraat 125
7514 DP Enschede

Contact  Judith Scholten
Telefoon 053 432 72 00

Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf u dan nu online in!

Klik dan hier.